Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Αρχίζουν οι κλητεύσεις υπόπτων για τα υποβρύχια Type 214

Εν μέσω γενικευμένου χάους στην ευρύτερη περιοχή μας, έρχεται η είδηση που ακολουθεί για να μας προσγειώσει ανώμαλα στη μίζερη και ενίοτε... διεφθαρμένη εσωτερική μας πραγματικότητα...

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών λοιπόν, θα αποστείλει κλητεύσεις σε 37 άτομα τα οποία θα πρέπει να απαντήσουν στις ερωτήσεις της Δικαιοσύνης, στο πλαίσιο της έρευνας για τα υποβρύχια τύπου 214 του Πολεμικού Ναυτικού. Πρόκειται για στρατιωτικούς και πολιτικό προσωπικό του υπουργείου Εθνικής Άμυνας που ενεπλάκησαν με τον οποιονδήποτε τρόπο στην προμήθεια από το 1998 που αποφασίστηκε η προμήθεια, μέχρι το 2002 που τροποποιήθηκε η αρχική σύμβαση.

Είναι οι πρώτοι ύποπτοι των οποίων ο ακριβής ρόλος θα διερευνηθεί για να διαπιστωθεί εάν οι διαδικασίες που ακολουθήθηκαν και συναλλαγές που ακολούθησαν ήταν σύννομες. Η έρευνα επεκτείνεται και για το χρονικό διάστημα μετά το 2002, ενώ δεν αποκλείεται η αποστολή της δικογραφίας στη Βουλή, με σκοπό να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες πολιτικών προσώπων που ενεπλάκησαν.

Οι κλήσεις θα αφορούν τα κακουργήματα της απιστίας, της δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. Τα πρόσωπα που προέκυψαν από τα στοιχεία που συνέλεξε η Εισαγγελία μετά την προκαταρκτική έρευνα, καθώς επίσης και από το πόρισμα του ΣΔΟΕ.

Τα μέχρι στιγμής στοιχεία υποδεικνύουν ότι υπήρξε ένα ποσό ύψους 55 εκατ. ευρώ το οποίο σύμφωνα με καταθέσεις Γερμανών, φαίνεται πως κατευθύνθηκε στις αποκαλούμενες ως «ωφέλιμες πληρωμές», δηλαδή σε απλά ελληνικά... «μίζες».

Πηγή:
www.defencepoint.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου