Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Σε συναγερμό η Ιαπωνία: τρεις αντιδραστήρες σε κατάσταση μερικής τήξης

Ανανέωση:
 Σύμφωνα με το CNN η Ιαπωνική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι οι τεχνικοί δεν έχουν καταφέρει να ελέγξουν τον αντιδραστήρα αρ.2.
 ------------------------------------------------------------


Οι Ιάπωνες τεχνικοί δίνουν μάχη καθώς ένας ακόμα αντιδραστήρας, ο τρίτος κατά σειρά, φαίνεται ότι βρίσκεται εκτός ελέγχου. Σύμφωνα με το BBC οι τεχνικοί πλημμυρίζουν αυτή την ώρα με νερό τον αντιδραστήρα αρ. 2 της  μονάδας Νταΐτσι στην Φουκουσίμα προκειμένου να διατηρήσουν τη θερμοκρασία του πυρηνικού υλικού σε χαμηλά επίπεδα και να μην επέλθει τήξη.
Πρόκειται για τον τρίτο αντιδραστήρα ο οποίος τίθεται εκτός ελέγχου, μετά τον αντιδραστήρα αρ. 3 ο οποίος ανατινάχθηκε σήμερα το πρωί και τον αρ. 1 που τέθηκε εκτός λειτουργίας αλλά ανατινάχτηκε λίγο αργότερα το Σάββατο. Οι Ιάπωνες αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι οι "καρδιές" των αντιδραστήρων είναι άθικτες και ότι η κατάσταση ελέγχεται.

Ωστόσο, ανεπιβεβαίωτες πηγές ισχυρίζονται ότι  και οι τρεις αντιδραστήρες βρίσκονται ήδη σε κατάσταση μερικής τήξης.

Σε μια παράλληλη εξέλιξη, η Τουρκική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα στο ειδησιογραφικό πρακτορείο Ria Novosti  ότι η καταστροφή στην Ιαπωνία και η διάδοχη πυρηνική κρίση δεν πρόκειται να μεταβάλει το πρόγραμμα κατασκευής πυρηνικών μονάδων στο έδαφός της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου