Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Αλλαγή πορείας του «Ronald Reagan» λόγω υψηλής ραδιενέργειας στην Ιαπωνία

Η διοίκηση του Αμερικανικού Ναυτικού διέταξε τα αεροπλανφόρα και τα άλλα αμερικανικά πλοία να αλλάξουν πορεία και να μην κατευθυνθούν προς τα λιμάνια της Ιαπωνίας. Στο αεροπλανοφόρο «Ronald Reagan», περίπου 160 χιλιόμετρα ανοικτά των ακτών της Ιαπωνίας, μετρήθηκε αυξημένη ραδιενέργεια, σύμφωνα με προ λίγων ωρών ενημέρωση της διοίκησης του έβδομου αμερικανικού στόλου.
Το ποσό της ακτινοβολίας που μετρήθηκε, είναι ίσο με την ποσότητα που εκτείθενται σε ένα φυσιολογικό περιβάλλον, σε ένα μήνα. Τα πλοία και τα αεροπλάνα είχαν ως κατεύθυνση την περιοχή του πυρηνικού σταθμού Fukushima.
Η αμερικανική ναυτική δύναμη είχε ως αποστολή την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στις περιοχές της Ιαπωνίας που επλήγησαν από τον μεγάλο σεισμό και το τσουνάμι. Τα βαριά ελικόπτερα των αμερικανικών πλοίων θεωρούνται πολύ σημαντικά στο έργο της έρευνας και διάσωσης.
Οι αρχές της περιφέρειας Iwate πραγματοποίησαν έκκληση στα γραφεία κηδειών σε ολόκληρη τη χώρα για να στείλουν φέρετρα στην περιοχή της κρίσης. Αυτό ανέφερε το BBC, επικαλούμενο το Associated Press. «Εμείς απλά δεν έχουν αρκετό από αυτά, αυτό είναι κάτι που δεν περιμέναμε, είναι συντριπτικό,» ανέφερε αξιωματούχος της περιοχής.

Πηγή:
www.fox2magazine.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου