Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Το Typhoon για τη Μέση Ανατολή αποκάλυψε η Eurofighter

Πηγή: Eurofighter
Η αγορά της Μέσης Ανατολής και του Περσικού Κόλπου είναι μια από τις σημαντικότερες του κόσμου και αναμένεται ότι για την επόμενη δεκαπενταετία θα προσφέρει προσόδους πολλών δεκάδων δισεκατομμυρίων στις εταιρίες αμυντικού υλικού.
Προσβλέποντας στην αύξηση του πελατολογίου της η Eurofighter παρουσιάζει το Typhoon μέσα από ένα δεκαετές πρόγραμμα εξέλιξης το οποίο οι ιθύνοντες της εταιρίες πιστεύουν ότι θα προσελκύσει τους μεσανατολικούς πελάτες.
Τα σχέδια για την εξέλιξη του α/φους περιλαμβάνουν σύμμορφες δεξαμενές καυσίμου, τον πύραυλο αέρος-αέρος Meteor από το 2014 και το ραντάρ ενεργού ηλεκτρονικής σάρωσης από το 2015 και έπειτα. Τα νέα όπλα αέρος-επιφανείας θα περιλαμβάνουν αντιπλοϊκούς πυραύλους, πυραύλους κρουζ μακρέως πλήγματος, και βόμβες ολίσθησης. Στα σχέδια είναι και ακροφύσια κατευθυνόμενης ώσης που θα αναβαθμίσουν περαιτέρω τις δυνατότητες του μαχητικού στο ρόλο της εναέριας υπεροχής.
Οι ιθύνοντες τονίζουν μάλιστα ότι στην έκδοση Tranche III του μαχητικού έχουν ήδη προβλεφθεί κάποιες από τις παραπάνω επιλογές ενώ για τις υπόλοιπες η Eurofighter δηλώνει έτοιμη να συνεργαστεί με τις εγχώριες βιομηχανίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου