Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

BAE Systems: «Σιγή ασυρμάτου» για την καταγγελία της σύμβασης των Super Vita

Μπορεί η μέρα να μην έχει τελειώσει και η αγωνία να έχει κορυφωθεί, ωστόσο, οι προθέσεις της BAE Systems δεν έχουν  ακόμα διευκρινιστεί.

Στην προσπάθεια του «defencepoint.gr» να πληροφορηθεί την τελική απόφαση της εταιρίας αναφορικά με τον αν θα καταγγείλει τη σύμβαση των πυραυλακάτων Super Vita, τα στόματα των υπευθύνων της εταιρίας παρέμειναν σφραγισμένα. Σε κάθε περίπτωση όμως, όσο η απειλή καταγγελίας της σύμβασης δεν υλοποιείται, τόσο θα αυξάνονται οι ελπίδες να επικρατήσει η λογική.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «defencepoint.gr», για το θέμα έχει ξεκινήσει άτυπη διαπραγμάτευση – προφανώς – μέσω της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Επενδύσεων και Εξοπλισμών, η οποία ως εκ του ρόλου της λογικά χειρίζεται την υπόθεση. Η διαπραγμάτευση αυτή γίνεται μέσω της ανταλλαγής επιστολών ανάμεσα στην πλευρά του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και της BAE Systems, ώστε να καταγράφονται και επίσημα τα σημεία συμφωνία και διαφωνίας, ώστε να αναζητηθεί ένας έντιμος συμβιβασμός και να αποφευχθεί αυτό που κατά βάθος και οι δυο πλευρές απεύχονται, για τους δικούς της λόγους η κάθε μία: Να καταγγελθεί η σύμβαση!

Πρακτικά σημαίνει ότι για την ολοκλήρωση της διαδικασίας θα χρειαστούν ακόμη μία με δύο εβδομάδες ώστε να προκύψει το τελικό αποτέλεσμα. Η σημερινή εξέλιξη στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών όπου η μετοχή της μητρικής εταιρίας των Ναυπηγείων Ελευσίνας, αυτή της ΝΕΩΡΙΟΝ Συμμετοχών, τέθηκε σε επιτήρηση λόγω των γενικότερα δυσμενών εξελίξεων και των σωρευμένων χρεών, θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι εξυπηρετεί τις δύο πλευρές, αφού η απευθείας πληρωμή των οφειλομένων από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας στην εταιρία, όπως ευφυώς προτάθηκε από τους χειριστές της υπόθεσης, φαντάζει απλά ως μονόδρομος.

Ας ελπίσουμε ότι η ολοκλήρωση της διαδικασίας θα αποτελέσει ένα από τα τελευταία επεισόδια στην μοναχική πορεία του ναυπηγικού και ναυπηγοεπισκευαστικού κλάδου της Ελλάδας προς την καταστροφή και την αλλαγή σελίδας μέσω της δημιουργίας ενός ενιαίου φορέα, ο οποίος όμως θα λειτουργήσει με διαφορετικό τρόπο από αυτόν που είχαμε μάθει τόσα χρόνια στην Ελλάδα, κατά παράβαση κάθε επιχειρηματικής λογικής, και θα μπορέσει να αναδείξει – επιτέλους – την αξία του, βάζοντας ένα λιθαράκι στο δύσκολο έργο της οικονομικής ανάκαμψης της χώρας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου