Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

ΗΠΑ: εκτόξευση των αμυντικών δαπανών για την κυβερνοάμυνα


Στα 2.3 δισεκατομμύρια δολάρια προτείνει το Αμερικανικό Υπουργείο Άμυνας να αυξηθεί ο προϋπολογισμός για την κυβερνοάμυνα για το 2012. Περίπου 500 εκατομμύρια μόνο θα επενδυθούν αποκλειστικά στην έρευνα για κυβερνοάμυνα μέσω της Υπηρεσίας Προηγμένων Ερευνητικών Αμυντικών Προγραμμάτων, της γνωστής DARPA. Ταυτόχρονα θα ενισχυθεί και η Υπηρεσία Πληροφοριακών Αμυνικών Συστημάτων (DISA - Defense Information Systems Agency) της οποίας ο ρόλος είναι καθαρά επιχειρησιακός
Στο νέο προϋπολογισμό θα γίνεται και ειδική μνεία για την βελτίωση της εκπαίδευσης αναλυτών κυβερνοάμυνας με σκοπό την καλύτερη τακτική αντίληψη στον παγκόσμιο ιστό, την ανάπτυξη πιλοτικών εφαρμογών στη διαχείριση κινδύνων εφοδιαστικής αλυσίδας (supply chain risk management) αλλά και στην ανίχνευση εισβολής (intrusion detection).
Ιδιαίτερα σημαντικό είναι ότι στο νέο προϋπολογισμό προβλέπεται και κονδύλι μισού δισεκατομμυρίου το οποίο θα αποτελέσει και την αφετηρία του σχεδιασμού και της κατασκευής του Διακλαδικού Επιχειρησιακού Κέντρου της Αμερικανικής Διοίκησης Κυβερνοάμυνας στο Φορτ Μιντ του Μέρυλαντ το 2016.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου