Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

Επαναξετάζουν οι βρετανικές αρχές τις άδειες εξαγωγής προς το Μπαχρέιν

Η Βρετανική κυβέρνηση εξετάζει την πιθανότητα να αναιρέσει τις άδειες εξαγωγής υλικού που χρησιμοποιεί ο στρατός και η αστυνομία προς το Μπαχρέιν, ύστερα από το θάνατο διαδηλωτών στα επεισόδια που σημειώθηκαν κατά τις αντικυβερνητικές κινητοποιήσεις των τελευταίων ημερών.
Ο Υπουργός για τις Υποθέσεις της Μέσης Ανατολής και της Βορείου Αφρικής, Άλιστερ Μπερτ, δήλωσε ότι η κυβέρνηση επανεξετάζει επισήμως το καθεστώς των εξαγωγών ύστερα και από καταγγελίες για την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο μικρό Βασίλειο του Περσικού Κόλπου.
Η βρετανική κυβέρνηση είχε, βασισμένη και στις αντίστοιχες διαδικασίες άλλων χωρών αλλά και εξετάζοντας τις συνθήκες στην επικράτεια του συγκεκριμένου αγοραστή, επιτρέψει  τους τελευταίους μήνες την εξαγωγή δακρυγόνων και άλλου εξοπλισμού που χρησιμοποιείται για έλεγχο πλήθους. Τώρα οι αρμόδιοι  αξιολογούν λεπτομερειακά τις άδειες εξαγωγής με βάση τα ευρωπαϊκά και βρετανικά κριτήρια αδειοδότησης τα οποία χαρακτηρίζονται ως ιδιαιτέρως αυστηρά.
Οι Βρετανικές αρχές αποκάλυψαν πάντως ότι έχουν αποφασίσει να επαναξιολογήσουν το σύνολο των αδειών εξαγωγής προς το Μπαχρέιν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου