Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

EKTAKTO: Κλείνουν τα σύνορα Συρίας - Τουρκίας

Σύμφωνα με πληροφορίες της τελευταίας στίγμής, η Συρία έκλεισε τα σύνορά της με την Τουρκία πιθανών σε μια προσπάθεια να αποτρέψει την είσοδο δημοσιογράφων προς τη χώρα, όπου οι αντιδράσεις στην κυβέρνηση φαίνεται ότι οξύνονται.
 Το κλείσιμο των συνόρων έρχεται λίγες ώρες μετά από την εξουδετέρωση επτά Κούρδων ανταρτών από τις τουρκικές δυνάμεις, την ώρα που διέσχιζαν τη συνοριακή γραμμή μεταξύ των δύο χωρών.
Πηγές αναφέρουν επίσης ότι δεν αποκλείεται το κλείσιμο των συνόρων να είναι και ένα ακόμα μέτρο της κυβέρνησης προκειμένου να μειωθούν οι πιθανότητες παρείσφρυσης "παραγόντων ξένων κυβερνήσεων" στη χώρα.

Συνέχεια:

Σύμφωνα με πληροφορίες που έδωσαν Σύριοι αξιωματούχοι, οι αρχές έκλεισαν συνοριακούς σταθμούς και απέλασαν δυτικούς και άλλους δημοσιογράφους εν όψει των διαδηλώσεων που αναμένονται σήμερα από τους αντικυβερνητικούς. Η αντιπολίτευση έχει κατονομάσει τη σημερινή μέρα ως μέρα της Ιντιφάντα και της απειθαρχίας των πολιτών.

Επιπλέον ανησυχητικό είναι ότι οι φιλοκυβερνητικές δυνάμεις οργάνωσαν επίσης για σήμερα αντι-διαδήλωση για την υποστήριξη της σημερινής ηγεσίας του Άσσαντ.

Αναμένονται εξελίξεις...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου